Üdvözlet Monotóniából

2013.02.26. 16:52

Mint arra sokan felhívtátok a figyelmemet, közel két és fél hete nem írtam semmit. Először is el kell mondanom, hogy őszinte örömmel töltött el az a tény, hogy sokan olvassátok a blogot, ráadásul olyan régi barátok, ismerősök, akiről soha nem gondoltam volna. Az olvasottsági adatokból az derül ki, hogy van egy masszív társaság, aki olvassa, és beállt egy - nyilvánvalóan nem túl magas - szintre.

Ugyanakkor nagyon nehéz a semmiről írni. Kevés ember van azzal az egyébként igen káprázatos képességgel megáldva, hogy a semmit gyönyörű csomagba burkolva adja el. Ilyen Paolo Coelho, Popper Péter, vagy éppen Matolcsy György.

Miután a heteim ugyanolyan ritmusban telnek, és ez az írásaim színvonalán is egyre inkább érezhető volt, ezért úgy döntöttem, hogy ritkábban fogok írni, de a blogolást nem hagyom abba. Egyszerűen nem szeretném, hogy egy ilyen monoton naptárrá változna a blog, amit egy idő után már tényleg kutya sem olvas.

Megragadnám az alkalmat, hogy drága barátomnak, egyben a felkészülésben társamnak gratuláljak gyermeke születéséhez. Ákosnak múlt hét végén megszületett a kislánya, amihez őszintén gratulálok! Neki most nyilvánvalóan kicsit nehezebb lesz sokszor eljönni otthonról, de ez nem lehet akadály, meg fogja ő is tudni csinálni, az akaratereje megvan hozzá, és csak ez számít.

Az önként vállalt visszavonulásom óta eltelt egy kevésbé aktív hét három edzéssel, valamint túl vagyok a második igazi kinti bringázáson, ráadásul most már hideg sem volt. Ezalatt háromszor mentünk fel a Citadellára és egyszer a Várba. Bár távolságban ez nem volt olyan sok (26 kilométer), viszont az emelkedők meredeksége és hossza miatt azért mégis egy igen komoly edzésnek volt mondható. Az új csodagépem gyönyörűen hasít, de azért a nagyobb rutinnal rendelkező, már fentebb említett kolléga azért még simán hátrahagyott a dombokon felfelé és lefelé is. Ha az időjárás továbbra is hasonlóan kegyes lesz, és méltóztatik végre tavasznak lenni, akkor felhagyok a spinning-gel, és minél többet igyekszem majd a budai hegyeken menőzni.


Apropó spinning. A múltkor elég kritikus hangnemet ütöttem meg, amit szeretném megmagyarázni. A spinning egy tök jó sport, nagyszerű állóképességet ad, és még alapvetően élvezhető is (lenne). De talán ez a sport a leginkább edzőfüggő az összes általam űzött közül. Ha valaki csak felül oda és teker, motyog maga elé és megy valami megmagyarázhatatlanul rossz elektronikus zene, akkor az egésznek semmi értelme. Ha viszont van egy olyan edző, aki figyel rád, adott esetben méri a pulzusodat, figyeli a reakcióidat és ennek tükrében mond ezt vagy azt, akkor viszont kevés hasznosabb dolog létezik a bringára való felkészüléshez ennél. Mit ne mondjak, az elmúlt hetekben volt részem mindkettőben, és emiatt voltam talán kissé bírálóbb. De már kezd kikristályosodni, hogy hova kell járni és mikor.

A barbárt egyre jobban bírom, nagyon jó kondit ad, ez az edzés önmagában is egy nagy élmény, Ironman ide vagy oda. A gyerekkori Judo edzések jutnak eszembe, a teremnek és a társaságnak van egy olyan igazi sajátos hangulata, amire régóta vágytam.

Az úszással vannak mostanában problémáim, fáj a térdem, és kevésbé vagyok kitartó. Itt szigorúnak kell lennem magamhoz, és újra bevetni magam sokkal keményebben a habok közé, mert bár a 4 km teljesíthető, és az lesz a legkönnyebb része az egésznek, mégis ha nem leszek elég magabiztos a vízben, nagyon rosszul is járhatok.
(amikor ilyenek írok le, hogy a legkönnyebb része az egésznek, felrémlik előttem a pillanat, ahogy reggel hatkor kisgatyában állok a Balaton partján várva a jelre. Legkönnyebb, hogyne...)

Emellett nagyszerűen érzem magam, majd kicsattanok az egészségtől, napról napra erősebbnek érzem magam. Azt gondolom, hogy ezzel az alapvetően minden professzionalitást nélkülöző felkészüléssel el fogom érni a célomat.

És csak ez a lényeg.

A bejegyzés trackback címe:

https://utazironmanig.blog.hu/api/trackback/id/tr85106756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása